Pasta z tuńczyka i awokado

Zaktualizowano: 11 kwi 2021

Składniki:


1. Tuńczyk w wodzie (konserwowy) 85 g ( 0.5 x puszka 170 g )


2. Awokado 70 g ( 0.5 x sztuka 140 g )


3. Cebula 50 g ( 0.5 x sztuka 100 g )


4. Sok z cytryny 18 g ( 3 x łyżka 6 g )


5. Natka pietruszki 36 g ( 3 x łyżka 12 g )


6. Sól 0.3 g ( 1 x szczypta 0.3 g )


7. Pieprz czarny 0.3 g ( 1 x szczypta 0.3 g )



Opis przygotowania:


Awokado przekroić, wyjąć miąższ łyżką i drobno pokroić albo rozgnieść widelcem. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę a rybę odsączyć. Natkę drobno posiekać. Składniki połączyć w miseczce, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.


Składniki odżywcze:

1. Energia 227 kcal

2. Węglowodany 15 g

3. Białko 20 g

4. Tłuszcz 11 g

235 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie