Makaron na ostro z tofu i suszonymi pomidorami

Zaktualizowano: 11 kwi 2021

Składniki:


1. Makaron ryżowy 60 g ( 60 x, gram 1 g )


2. Cebula 50 g ( 0.5 x sztuka 100 g )


3. Czosnek 5 g ( 1 x ząbek 5 g )


4. Suszony pomidor 14 g ( 2 x sztuka 7 g )


5. Olej rzepakowy 10 g ( 1 x łyżka 10 g )


6. Tofu ( słodkie chilli ) 40 g ( 2 x łyżka 20 g )


7. Sól 0.6 g ( 2 x szczypta 0.3 g )


8. Pieprz czarny ( 1 x szczypta 0.3 g )



Opis przygotowania:


Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Tofu rozgnieść widelcem lub pokroić w kostkę. Suszone pomidory bardzo drobno pokroić i wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do patelni z cebulą dodać pokrojone pomidory z czosnkiem, doprawić solą i pieprzem, po czym wrzucić tofu. Dodać odcedzony makaron i wszystko dokładnie wymieszać. Gdyby makaron był bardzo klejący, podlać wodą w której się wcześniej gotował.


Składniki odżywcze:

1. Energia 403 kcal

2. Węglowodany 60 g

3. Białko 13 g

4. Tłuszcz 12 g

178 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie