Jogurtowa panna cotta z musem mango

Zaktualizowano: 11 kwi 2021

Składniki:


1. Jogurt naturalny 150 g ( 150 x gram 1 g )


2. Miód 16 g ( 2 x łyżeczka 8 g )


3. Żelatyna (proszek) 6 g ( 1.5 x łyżeczka 4 g )


4. Mango 140 g ( 0.5 x sztuka 280 g )


5. Cynamon 0.5 g ( 1 x szczypta 0.5 g )



Opis przygotowania:


Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (ok. 50 ml). Jogurt wymieszać z miodem, dodać przestudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Przelać do miseczki, włożyć na ok. 1 godzinę do lodówki. W międzyczasie mango zmiksować na mus, przyprawić cynamonem. Przed podaniem miseczkę moczyć przez ok. 1 minutę w ciepłej wodzie. Deser przełożyć na talerz, polać musem z mango.


Składniki odżywcze:

1. Energia 245 kcal

2. Węglowodany 41 g

3. Białko 11 g

4. Tłuszcz 5 g

250 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie