Jajko zapiekane w awokado

Zaktualizowano: 11 kwi 2021

Składniki:


1. Awokado 70 g ( 0.5 x sztuka 140 g )


2. Jajko 50 g ( 1 x sztuka 50 g )


3. Ogórek świeży 20 g ( 20 x gram 1 g )


4. Szczypiorek 2.5 g ( 0.5 x łyżka 5 g )


5. Sól 0.3 g ( 1 x szczypta 0.3 g )


6. Pieprz czarny 0.3 g ( 1 x szczypta 0.3 g )



Opis przygotowania:


Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać. We wgłębienie awokado wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania i piec ok 12-15 minut. Na upieczone awokado położyć świeży ogórek i posypać szczypiorkiem.



Składniki odżywcze:

1. Energia 187 kcal

2. Węglowodany 7 g

3. Białko 7 g

4. Tłuszcz 15 g

360 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie