Czekoladowe naleśniki z kremem kokosowym ( 2 porcje)

Zaktualizowano: 11 kwi 2021

Składniki:


1. Budyń czekoladowy (proszek) 60 g ( 60 x gram 1g )


2. Jajko 50 g ( 1 x sztuka 50 g )


3. Mleko 2% 57.5 g ( 0.25 x szklanka 230 g )


4. Jogurt naturalny 150 g ( 1 x opakowanie 150 g )


5. Mąka kokosowa 24 g ( 2 x łyżka 12 g )


6. Miód 8 g ( 1 x łyżeczka 8 g )


7. Olej rzepakowy 10 g ( 1 x łyżka 10 g )


8. Wiórki kokosowe 6 g ( 1 x łyżka 6 g )



Opis przygotowania:


Do miski wlać mleko, wbić jajko i dodać proszek budyniowy. Składniki zmiksować na gładką masę. Smażyć na średnim ogniu na mocno rozgrzanej natłuszczonej patelni, po 1-2 min. z obu stron. Jogurt wymieszać dokładnie z miodem i mąką kokosową. Kremem posmarować naleśniki, zawinąć. Przed podaniem naleśniki posypać wiórkami kokosowymi.


Składniki odżywcze:

1. Energia, 729 kcal

2. Węglowodany 76 g

3. Białko 16 g

4. Tłuszcz 41 g

114 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie