Batony a'la Lion

Zaktualizowano: 11 kwi 2021

Składniki:


1. Wafel ryżowy 20g (2 x sztuka 10g)


2. Daktyle 35g (7 x sztuka 5g)


3. Masło orzechowe 15g (1.5 x łyżeczka 10g)


4. Czekolada ciemna 20g (2 x kostka 10g)


5. Mleko 2% 30g (2 x łyżka 15g)


6. Orzeszki ziemne 15g (1 x łyżka 15g)



Opis przygotowania:


Daktyle zalać wrzątkiem odstawić. Gdy namokną, zblendować je (z odrobiną wody) na gładką masę. Wafle ryżowe pokruszyć. W misce połączyć wafle, posiekane orzechy, zblendowane daktyle i masło orzechowe, wymieszać. Wilgotnymi rękami formować batoniki. Czekoladę roztopić w garnuszku, dodać mleko, wymieszać. Przygotowaną polewą polać batony, zostawić do przestygnięcia. Włożyć do zamrażalnika (w naczyniu/formie silikonowej) na ok. godzinę. Przechowywać w lodówce.


Składniki odżywcze:

1. Energia 484 kcal

2. Węglowodany 58g

3. Białko 12g

4. Tłuszcz 24g

232 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie