Śniadaniowa komosa ryżowa


Składniki:




1. szklanka gotowanej komosy ryżowej (około 1/3 szklanki suchej)


2. 2 szklanki jarmużu (drobno posiekane z usuniętymi łodygami)


3. łyżka oliwy z oliwek


4. ¼ łyżeczki soli


5. ¼ łyżeczki pieprzu


6. ½ Awokado


7. 2 jajka


8. ½ słoiczka pesto




Przygotowanie:



Przygotuj komosę według przepisu na opakowaniu.

Doprowadzić mały garnek wody do wrzenia, gdy woda się zagotuje, dodaj jajka ( gotuj 7 minut) Na patelni podsmaż jarmuż( do uzyskania ciemnozielonego koloru), dodaj sól i pieprz. Przygotuj miseczki , dodaj komosę, jarmuż, plasterki awokado, obrane jajko (pokrojone na pół), pesto.

Możesz dodawać lub odejmować, co lubisz. Wrzuć posiekane pomidory lub grzyby z jarmużem lub dodaj trochę gorącego sosu, przyprawy.


Składniki odżywcze:

  1. Kalorie: 456 kcal

  2. Węglowodany: 29g

  3. Białko: 15g

  4. Tłuszcz: 29g

519 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie